Over ons

Ons bedrijf Heatingworld is gevestigd in Liessel. (NB) In 2008 ben ik Toon Schouten als huidige eigenaar gestart met het onderzoeken naar alternatieven brandstoffen om in de toekomst vernieuwde verwarmingsmogelijkheden te kunnen bieden. Wij zijn gestart onder de naam Biowarmte Nederland.  Nu 10 jaar later is het bedrijf doorgegroeid onder een internationale naam genaamd Heatingworld.

Heatingworld is een zelfstandig familie bedrijf en heeft jarenlange kennis ontwikkeld op het gebied van alternatieve verwarming-systemen in de vorm van Biomassaketels, warmtepompen en de benodigde houtpellets brandstoffen. Inmiddels is het bedrijf gegroeid waardoor één zoon Heatingworld dagelijks ondersteunt in het doorgroeien en door ontwikkelen van de huidige organisatie.

Wij lichten u graag in over het aanbieden van onze totaalconcepten om u bekend en vertrouwd te maken met alternatieven CO2  neutrale verwarmingsmogelijkheden

Missie

Onze missie is om samen met u te werken en te ontwikkelen aan een duurzame verantwoorde leefomgeving waarbij C02 neutraal verwarmen centraal staat. Heatingworld staat voor kwaliteit, duurzaamheid, betrouwbaarheid en veiligheid.

Visie

Heatingworld streeft ernaar om voor Zuid-Nederland de expert te zijn en blijven in het leveren en installeren van biomassa-gestookte cv ketels en hiervoor de benodigde gecertificeerde brandstoffen. We beschikken over de benodigde kennis voor onze aan te leggen installatie alsmede het onderhoud van onze systemen.

Wij van Heatingworld zijn erkend Importeur, Dealer en Installateur van biomassaketels en leverancier voor de bijbehorende gecertificeerde pellet brandstoffen.

Marktsegmenten

 

Bedrijven
Heatingworld heeft inmiddels voor bedrijven systemen opgeleverd om groepsruimtes te verwarming. U kunt hierbij denken aan een kinderopvang verblijf, zangschool en een yogastudio’s. Onze systemen zijn interessant vanaf een verbruik van 3000 kuub gas per jaar.

Industrie
Medio 2018 heeft Heatingworld in een nieuwbouw industriepand een volledig geïntegreerd totaalsysteem opgeleverd dat dient voor het verwarmen van de ruimte waar trucks & trailers 24/7 door onze klant gelakt worden. Het verwachte jaarlijkse gasverbruik zat op 80.000 kuub gas per jaar. Deze installatie bestaat uit 6 pellet ketels, een centraal buffervat van 5000 ltr. en is voorzien van een ringleiding van 75 meter. De brandstoftoevoer vindt plaats door middel van wekelijkse aanvoer in bulktransport die opgeslagen worden in silo’s. Deze hoog geautomatiseerde productielijn wordt voorzien met service en structureel gepland onderhoud om stilstand te voorkomen en hiermee direct te voldoen aan de gestelde keurmerken.

 

Wonen (Riante woonhuizen)
Met het bieden van onze systemen bieden we de oplossing voor woonhuizen die een verbruik hebben van meer dan 3000 kuub gas per jaar. U kunt hierbij denken aan de riante woonhuizen inclusief zwembad of een bedrijfshal die nabij gelegen de woning ligt. Tevens passen onze systemen perfect bij verzamelgebouwen ten behoeve van kleinschalig wonen waarin het gebouw van een centraal verwarming systeem kan worden voorzien.

 

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op!